Vallás

Dubairól

Vallás

Az Egyesült Arab Emírségek az iszlám vallást határozza meg hivatalos vallásként.

Az ország büntető törvénykönyve nem teljesen a Sharia törvényein alapul, de annak néhány részéből származik. Például az amputációt és a keresztre feszítést, mint büntetést törvényesnek tekintik. A homoszexualitás illegális, és halálos büncselekménynek tekintik. 

Az iszlám törvényeit csak az országban élő muszlim lakosságnak kell tiszteletben tartania, de a turistáknak figyelembe illik venniük az ország vallási szokásait. Dubai az iszlám államok közül a megengedőbb országok közé tartozik, az itt élő és itt nyaraló külföldiektől nem követelik, inkább elvárják a mértéktartó öltözködést, a csókok, alkoholfogyasztás kerülését. A strandokon senkit nem zavar a bikiniben fürdőzés,  de a vallási épületeikben és a Ramadán alatt sok más épületben (pl: plázákban) is megkötik, hogy milyen az elvárt dresscode. 

Mecsetek, amelyek látogathatóak az Egyesült Arab Emírségekben:

-Sheikh Zayed nagy mecset, Abu-Dzabi

-Bur Dubai (Nagy mecset), Dubai

-Al Farouk Umar bin Khattab (Kék mecset), Dubai

-Al Raheem, Dubai

Dubai toleráns más vallásokkal is, sok más világvallás jelen van, de térítenie egyiknek sem szabad. Így például a keresztény egyház is templomokat működtet, saját istentiszteleteket tart. Személyes használatra Bibliát is be lehet vinni az országba. 

Kérdéseidet tedd fel a fórumban!