Kultúra

Dubairól

Kultúra

Dubai egy multikulturális és sokszínű társadalom.

A város kulturális lenyomatát egy kis, etnikailag homogén közösség adta eredetileg, amit fokozatosan változtatott meg más etnikai csoportok beáramlása. A lakossági sokszínűség ellenére ritkák a feszültségek a különböző etnikumok között.

Fő ünnepük az Eit al Fitr, ami a Ramadán végét jelenti, és az Egyesült Arab Emírségek születésének évfordulója, december másodika.

Évente megredezésre kerül a Dubai Vásárlófesztivál és a Dubai Nyári Meglepetések, melyek évente több mint 4 millió látogatót vonzanak a városba. Sok konferenciát és kulturális rendezvényt időzítenek erre az időszakra, és a nagy bevásárlóközpontok (Dubai Mall, Deira City Centre) vagy a tradicionális helyi kis piacok (souk-ok) is vonzzák a vásárlókat ebbe a régióba.

Dubai tradicionális művészetének alapja az arab kaligráfia, amely az arab írást használja művészi minták létrehozására. Hagyományaikhoz tartozik még a költészet és a tánc is.

Hagyományos sportjaikról is híresek, mint például a teveversenyek, lovassportok vagy a solymászat.

Mindennapi kultúrájukhoz hozzátartozik az arab vendégszeretet, melynek fő eleme az arab kávéval, vagyis gahwa-val való kínálás. 

 

Kérdéseidet tedd fel a fórumban!